Van psycholoog naar Boudoirfotograaf

Hi, Ik ben Brigitte, 50 plus en ik fotografeer vrouwen op hun allermooist. Ik hou van diepgang, verbinding maken, echt contact, genieten, lachen, volledig in je kracht staan, je vrij voelen om te zijn wie je echt bent. En ik hou van schoonheid. Schoonheid van binnen en buiten.
Ik ben als een blok gevallen voor Boudoir Fotografie, omdat deze vorm van fotografie zoveel meer is dan een mooi plaatje maken. En daar komt de overeenkomst met mijn oude vak als psycholoog in naar voren. Ik wil zoveel meer brengen dan alleen een mooi plaatje.

Maar hoe kom je op boudoir fotografie?
Een vriendin uit mijn geboortestad Amersfoort heeft mij op dit pad gebracht toen zij mij vroeg om een stijlvolle mooie naaktfoto van haar te maken. Niet zomaar een mooie foto, maar met een diepere laag en betekenis. Zij had meerdere levensbedreigende operaties achter de rug met grote littekens zowel innerlijk als uiterlijk als resultaat. Zij wilde deze littekens accepteren en het leven vieren. Voor haar was de combinatie belangrijk van er mooi uit zien mét de ‘in haar ogen ‘mindere kanten’ (littekens) om zo haar lichaam te kunnen gaan accepteren zoals het is.
En deze combinatie is voor mij een GOUDEN combinatie: Jezelf waarderen ofwel liefhebben lukt beter als je ziet hoe mooi je bent, hoe bijzonder je bent, hoe sexy je bent; ook al heb je een maatje meer of minder; ook al heb je door de jaren heen littekens of rimpels gekregen; ook al ben je 40, 50 of 60.
En zelf zie je vaak niet hoe mooi je bent, omdat je als vrouw geneigd ben om vooral kritisch naar jezelf te kijken en te focussen op wat niet goed is in jouw ogen. Herkenbaar toch? Ik leer je focussen op wat nou juist zo mooi is aan JOU. De Boudoir Experience heeft dus een veel diepere laag en veel meer impact op jouw persoon dan een gewone fotoshoot. Dat maakt dit vak voor mij zo bijzonder. 

Wat is boudoir fotografie dan precies?
Boudoir is van oorsprong een elegant comfortabel intiem privévertrek voor de vrouw waarin zij zich kon terugtrekken met of zonder vertrouwd gezelschap, zich kon wassen, kleden, mooi maken. En dat is wat ik fotografeer: vrouwen die zich mooi maken en zich op hun gemak voelen, in lingerie of naakt, elegant, comfortabel, helemaal zichzelf kunnen en durven zijn.

Waarom ben je geswitcht van psycholoog naar boudoirfotograaf?
Dat heeft 2 redenen. Eén is het waarmaken van mijn droom om Kunst te maken. Ik dacht altijd dat je daarvoor moest kunnen schilderen bijvoorbeeld en dat kan ik echt helemaal niet. Nu blijkt dat je met fotografie ook Kunst kunt maken en dat is wat ik al heel lang wilde.
En reden 2 is ziekte. Ziekte heeft mij dit moois gebracht. In 2015 werd bij mij reuma ontdekt, artritis psoriatica. Daardoor heb ik last van ontstekingen van gewrichten, spieren en pezen. Door veel pijn kon ik tijdelijk niet meer werken en dat deed nadenken. Om een lang verhaal kort te maken heeft dit een belangrijke rol gespeeld in het switchen van beroep. Als psycholoog zit je hele dagen op een stoel en stilzitten zorgt voor meer pijn. Beweging is erg goed voor mij. En met het shooten ben ik fysiek veel actiever. Dat żuł je meemaken als je een boudoir shoot bij mij gaat doen;)

Wat doe je nog meer behalve fotograferen?
Ik heb een creatieve drukke geest die ik regelmatig moet trainen om stil te zijn, om rust in de tent te brengen. Daarom mediteer ik elke dag. Ik heb een opleiding tot mindfulnesstrainer en een opleiding tot yogadocent gedaan en dit brengt mij veel goeds. (Power)Yoga is erg goed voor mijn lichaam, zeker vanwege de reuma. Ook weer een GOUDEN combinatie voor mij.
En dan heb ik nog een super lief hondekind, Chippie, een Engelse Stafford. Daar wandel ik elke dag mee. En ik hou van lekker en gezond eten en uit eten gaan. Dat doe ik dan ook regelmatig met mijn vriend Arjan of met mijn vriendinnen. 

Brigitte de Quillettes

Wil je meer lezen over de boudoir experience, klik dan hier.

Heb je vragen, klik dan hier om contact op te nemen.  Of boek gewoon een gratis kennismakingsgesprek!

Facebook
Facebook
Instagram